10 Viktiga saker att ta med på tält- och fisketur

Fiska och tälta

Att kombinera tältning med fiske är en fantastiskt sätt att koppla av och njuta av naturen. Men för att din tur ska bli så bekväm och framgångsrik som möjligt är det viktigt att du är väl förberedd. Här är 10 viktiga saker att ta med dig på din tält- och fisketur:

  1. Tält och sovsäck: Först och främst behöver du ett pålitligt tält och en bekväm sovsäck. Se till att tältet är lämpligt för väderförhållandena och att sovsäcken håller dig varm under natten. Här ger vi tips på campingtält.
  2. Fiskespö och utrustning: Självklart kan du inte glömma ditt fiskespö och övrig utrustning såsom krokar, beten och linor. Packa också med en fiskekniv och en filékniv för att förbereda din fångst direkt, fisken smakar bäst om du äter den direkt!
  3. Fiskekort och tillstånd: Innan du ger dig ut på din fisketur, se till att du har köpt ett giltigt fiskekort och eventuella tillstånd som krävs för det område du ska fiska i.
  4. Mat och vatten: Man ska aldrig räkna med fiskelycka… För att hålla energin uppe är det viktigt att du har med dig tillräckligt med mat och vatten. Packa näringsrika snacks och förbered måltider som är enkla att tillaga över öppen eld eller på trangiakök.
  5. Första hjälpen-kit: Olyckor kan hända, så se till att du har med dig ett välutrustat första hjälpen-kit med förband, plåster, smärtlindring och andra nödvändiga förnödenheter.
  6. Ficklampa och extra batterier: När natten faller på är det viktigt att ha en pålitlig ficklampa och extra batterier för att kunna se i mörkret och navigera runt lägret. Ska du vara ute länge rekommenderar vi en liten solcell så att du kan ladda mobilen mm.
  7. Myggmedel och solskydd: Beroende på var du tältar kan det finnas mygg och andra insekter som kan vara irriterande. Se till att du har med dig myggmedel och solskydd för att skydda dig mot solens starka strålar.
  8. Fiskeväska eller ryggsäck: För att hålla din fiskeutrustning organiserad och lättillgänglig, investera i en bra fiskeväska eller en ryggsäck med flera fickor och fack.
  9. Fiskeguide och kartor: Om du är på okända vatten kan det vara till stor hjälp att ha med dig en fiskeguide och kartor över området. Detta kan hjälpa dig att hitta de bästa fiskeplatserna och undvika farliga områden.
  10. Respekt för naturen: Slutligen är det viktigt att ha respekt för naturen och följa principerna för Leave No Trace. Plocka upp efter dig själv, undvik att störa djurlivet och lämna inga spår efter din vistelse.

Genom att ta med dig dessa 10 viktiga saker på din tält- och fisketur kan du vara säker på att du är väl förberedd för en minnesvärd och framgångsrik äventyr i naturen. Ha det roligt och vi passar på att önska dig skitfiske;)

Vill du läsa mer om fiske?

Här finns mängder av fisketips. Fisketips.se har samlat tips på både resmål och utrustning.