Förtält för husbil och husvagn

Förtältsbutiken

Campingsverige blomstrar och allt fler väljer att investera i en rullande semesterstuga. Vi på Tältkompaniet säljer inga förtält till husbilar och husvagnar men vi har skapat en guide ed lite relevanta tips som kan vara bra för dig att ta del av innan du köper ett förtält.

Olika typer av förtält

Det finns flera olika typer av förtält som passar till olika typer av fordon och användningsområden här har vi listat de vanligaste:

A-måttstält

A-måttstält är anpasssade efter storleken på din husvagn, det gäller därmed att du väljer rätt mått på ditt tält. Dessa tält fästs mot fasaden i överkant på husvagnen och sitter därmed ihop med fordonet.

Fristående förtält

Fristående förtält är precis som det låter tält som inte sitter fast i vagnen/bilen utan står stadigt på egen hand. Dessa tält är smidiga om ni tänker er att låta tältet stå kvar och vill åka på turer med husbilen.

Året runt tält

Även dessa tält är fristående och står stadigt. Dessa är nästan att betrakta som en mindre extra stuga som du parkerar husbilen/husvagnen emot. Med uppvärmning kan de fungera som ett vardagsrum på campingsemestern. Året runttält tar man inte med sig runt från camping till camping utan de lämnar kvar på en årsplats.

Lufttält

Lufttält är smidiga tält som är väl anpassade för att plocka upp och ner snabbt. Du blåser enkelt upp hela konstruktionen varpå dessa kräver minimal ansträngning. De är också smidiga att packa in och tar inte så mycket plats.

Olika varumärken på förtält

Det finns en uppsjö av tillverkare av förtält på marknaden, det finns också billiga tält som man mer eller mindre kan köpa på macken eller alltiallo-butiker. Dessa vill vi avråda från då det är bättre att satsa på kvalitet, då kommer du kunna ha tältet i många år. Här har vi listat några vanliga tillverkare.

Svenska tält

Svenska tält är den enda tillverkare av förtält som har sin tillverkning i Sverige. De tillverkas i Dorotea kommun i Norrland och tillverkar kvalitetstält av olika slag. Mest kända är de för förtältet Standby som de också varumärkesskyddat men som många försöker efterlikna.

Isabella

Förtält från Isabella står för kvalitet och är en av de största tillverkarna i Europa. Isabella grundades redan på 50-talet i Danmark så de vet vad de gör. Deras ambition är att bidra till ett enkelt campingliv. Läs mer om förtält från Isabella.

Wera

Wera är ytterligare en favorit bland förtältstillverkarna. Wera är ett nytt varumärke men kunskapen ha de sedan länge. Det är gamla Eurotents som bytt namn. Wera är kända för sitt året-runt-tält Wera Vivaldi men de har många populära modeller så som Lufttältet Bohus och a-måttstältet Wera Prestige.

Är du på jakt efter ett campingtält? Läs våra tips om du ska köpa tält.